Zöld DÖK dicsőségtábla

Ebben az évben összegyűjtöttük a Zöld DÖK által szervezett legjobb programokat és elért eredményeket.

Ökolábnyom számítás a Fenntarthatóság hetén

2018-ban is megrendezésre került a Fenntarthatósági témahét, melynek keretein belül a Zöld DÖK lehetőséget adott a diákoknak és tanároknak az ökolábnyomuk kiszámítására. Sokan éltek is a lehetőséggel, és nagyot néztek, mikor meglátták az értékeiket. A fenntartható 2,4 Hektárt csak kevesen ütötték meg, míg a magyarországi 3,9-es átlagot szinte mindenki.

Szelektív hulladékgyűjtés

Iskolánk az idei tanévtől még több dolgot tesz a következő generációkért, ugyanis bevezette a szelektív hulladékgyűjtést. A diákok ezzel lehetőséget kaptak arra, hogy megtanulják beleépíteni mindennapjaikba a környezetvédelmet. Mindenki tisztába van a környezetszennyezés alapfogalmával, de azt gyakran elfelejtjük, hogy mi is az emberiség részei vagyunk, mi is tehetünk az az ügyért. Iskolánk most már ebben is támogat minket. Milyen egyszerű dolog szelektíven gyűjteni a hulladékot, mégis milyen sokat számít! Erre emlékeztetnek a sárga-zöld kukáink napról-napra.

Tesla élményvezetés

A Fenntarthatóság hetén egy, a Tesla élményvezetés nevű Facebook oldalon meghirdetett nyereményjátéknak hála iskolánk lehetőséget kapott egy elektromos, önvezető Tesla kipróbálására. Miután Tanárainkkal ment néhány kört, a diákság is megtapasztalhatta milyen érzés egy ilyen minőségű és áru autóban utazni. 

Öko-vitaszakkör

Az iskolánkban működő vitaszakkör és a Zöld DÖK összedolgozásának eredményeképpen megrendezett vitaalkalmon a környezetvédelemről, a fenntarthatóságról és a fosszilis tüzelőanyagok lehetséges alternatívájáról beszélgettünk. Heves vita folyt a nukleáris energia felhasználásáról, pártolókból és ellenzőkből is akadt bőven. A szakkör végén megoldási tervet készítettünk a Föld klímájának megőrzése érdekében.